Bakken
Sojade-citroencake met blauwe bessen
- • Bakken
- • 8 personen
- • 175 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • NAT:
- • 190 ml amandeldrink
- • 125 ml plantaardige variatie op yoghurt - soja ongezoet
- • 100 g kokosbloesemsuiker
- • 2 citroenen, de rasp + 5 el citroensap
- • 3 el kokosolie, gesmolten
- • DROOG:
- • 250 g speltbloem
- • 1½ tl bakpoeder
- • 1½ tl gemalen vanille
- • ½ tl baksoda
- • Snufje zout
- • 125 g blauwe bessen
- • Ook nodig: cakevorm van 24 cm
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Meng alle natte ingrediënten in een kom en doe hetzelfde met de droge ingrediënten in een andere kom, met uitzondering van de blauwe bessen.
- Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer goed door tot je een egaal mengsel hebt. Schep de helft van de blauwe bessen er voorzichtig door.
- Bedek een cakevorm met bakpapier en stort het beslag in de vorm. Druk voorzichtig de rest van de blauwe bessen in de bovenkant van de cake.
- Bak de cake in ca. 55 minuten gaar (test met satéprikker).
Boodschappen lijst
- Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Speltbloem
3,89 1 kg
removeadd product to cart - Amandeldrink ongezoet
3,19 1 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Gemalen vanille
3,69 5 Gram
removeadd product to cart - Baking soda
4,49 300 Gram
removeadd product to cart - Plantaardige variatie op yoghurt soja - ongezoet
2,35 400 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,59 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente Voor een lactosevrij cake is sojade naturel ideaal. Deze yoghurtvariant van GMO-vrije sojabonen bevat behalve sojabonen alleen maar water en de yoghurtculturen bifidus en acidophilus.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!