Soep
Soep van boerenkool met gegrilde artisjokken
- • Soep
- • 4 personen
- • 346 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 380 g gegrilde artisjokken in olie, uitgelekt en in stukken gesneden
- • 200 g gesneden boerenkool
- • 200 ml soja cuisine
- • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- • 1 grote of 2 kleine zoete aardappels, geschild en in blokjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • Mespunt nootmuskaat
- • Mespunt cayennepeper
- • Scheutje olijfolie
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met een dikke bodem en voeg de ui en knoflook toe. Bak alles in een paar minuten glazig. Voeg de zoete aardappel toe en bak al roerend tot de aardappel wat zachter begint te worden.
- Giet de bouillon erbij en voeg de boerenkool toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
- Pureer de soep in de blender (of met de staafmixer). Voeg tijdens het blenden langzaam de Soja Cuisine toe.
- Schenk de soep terug in de pan, roer er de stukjes artisjok door en verwarm opnieuw. Breng op smaak met zout, nootmuskaat en cayennepeper. Voeg een scheutje water toe als de soep te dik is.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen nootmuskaat
4,99 35 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Gemalen cayennepeper
5,59 40 Gram
removeadd product to cart - Gegrilde artisjok in olie
4,79 190 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!