Smoky notenburgers
Smoky notenburgers

Hoofdgerecht

Smoky notenburgers

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 470 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g (vegetarisch) rundergehakt
160 g kidneybonen (klein blikje), afgespoeld en uitgelekt
50 g gebrande (geroosterde) bruine amandelen
4 takjes koriander, grof gehakt
1 ei
2 el paneermeel
2 tl gerookte paprikapoeder
VOOR ERBIJ:
400 g zoete aardappel, in dunne frietjes
1 limoen, uitgeperst
4 el mayonaise
2 el plantaardige olie
2 tl gerookte paprikapoeder
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Vermaal de amandelen in een keukenmachine tot grove kruimels. Voeg de kidneybonen en de koriander toe en maal kort mee, het mag een grove pasta blijven.
  2. Meng met de hand de notenpasta met het gehakt, het ei, paneermeel en 2 theelepels gerookte paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Maak er 4 burgers van en zet ca. 15 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Besprenkel de zoete aardappelfriet met een scheutje olie en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20 tot 25 minuten bruin. Schud halverwege om.
  5. Meng de overgebleven 2 theelepels gerookte paprikapoeder door de mayonaise en breng verder op smaak met limoensap, peper en zout.
  6. Verwarm, ca. 10 minuten voordat de friet klaar is, een beetje olie in een koekenpan. Bak de burgers ca. 3-4 minuten per kant en haal ze uit de pan. Laat ze even rusten. Serveer met de frietjes en de smoky mayo.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.