Hoofdgerecht
Smoky notenburgers
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 470 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g (vegetarisch) rundergehakt
- • 160 g kidneybonen (klein blikje), afgespoeld en uitgelekt
- • 50 g gebrande (geroosterde) bruine amandelen
- • 4 takjes koriander, grof gehakt
- • 1 ei
- • 2 el paneermeel
- • 2 tl gerookte paprikapoeder
- • VOOR ERBIJ:
- • 400 g zoete aardappel, in dunne frietjes
- • 1 limoen, uitgeperst
- • 4 el mayonaise
- • 2 el plantaardige olie
- • 2 tl gerookte paprikapoeder
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Vermaal de amandelen in een keukenmachine tot grove kruimels. Voeg de kidneybonen en de koriander toe en maal kort mee, het mag een grove pasta blijven.
- Meng met de hand de notenpasta met het gehakt, het ei, paneermeel en 2 theelepels gerookte paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Maak er 4 burgers van en zet ca. 15 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Besprenkel de zoete aardappelfriet met een scheutje olie en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20 tot 25 minuten bruin. Schud halverwege om.
- Meng de overgebleven 2 theelepels gerookte paprikapoeder door de mayonaise en breng verder op smaak met limoensap, peper en zout.
- Verwarm, ca. 10 minuten voordat de friet klaar is, een beetje olie in een koekenpan. Bak de burgers ca. 3-4 minuten per kant en haal ze uit de pan. Laat ze even rusten. Serveer met de frietjes en de smoky mayo.
Boodschappen lijst
- Gebrande bruine amandelen
4,99 160 Gram
removeadd product to cart - Rode kidneybonen
1,49 200 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Rundergehakt
6,19 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
2,69 4 stuks
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
4,19 50 Gram
removeadd product to cart - Mayonaise
3,79 270 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!