Hoofdgerecht
Shepherd's pie van zoete aardappel met prei en kip
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 531 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 à 600 g kipfilet, in stukjes gesneden
- • 500 g zoete aardappelen, geschild en in stukken
- • 500 g aardappelen, geschild en in kleinere stukjes
- • 150 ml soja cuisine of room
- • 2 preien, in halve ringetjes
- • 1 ui, kleingesneden
- • 1 teentje knoflook, kleingesneden
- • 1 tl mosterd
- • 2 takjes tijm
- • Paar scheutjes olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de stukjes zoete aardappel en gewoonte aardappel samen gaar in een flinke pan met een laag kokend water (zoete aardappel is sneller gaar dus snijd de stukjes gewone aardappel kleiner). Giet af en stamp er puree van met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kip mooi bruin (niet gaar), bestrooi met zout en peper en haal uit de pan.
- Bak de ui, knoflook en prei in dezelfde pan glazig, Doe de kip terug in de pan, roer de room erdoor en breng aan de kook. Voeg de tijm en mosterd toe en laat alles op laag vuur nog ca. 15 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
- Verwarm intusen de gril voor (of de oven op 220℃.
- Vul kleine vuurvaste schaaltjes (of 1 grote) met het kopmengsel. Schep d puree erop en bestrooi met broodkruim. Druppel er olijfolie over en zet in de oven/grill tot de bovenkant een mooi, goudbruin korstje heeft.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Kruimige aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Zwarte peper gemalen
3,99 45 Gram
removeadd product to cart - Soja cuisine
2,29 250 Ml
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!