Seitanburgers met chutney, raita en mango
Seitanburgers met chutney, raita en mango

Hoofdgerecht

Seitanburgers met chutney, raita en mango

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal / portie

Ingrediënten lijst

SEITANBURGERS:
400 g Seitan Indian Style
25 g bloem
4 hamburgerbroodjes, afgebakken
1 mango, geschild en in plakjes gesneden
Klein handje rucola
1½ tl maïszetmeel
Olie, om in te bakken
UIENCHUTNEY:
2 uien, gesnipperd
1 à 2 groene pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
3 el munt, fijngesneden
2 el citroensap
1 el witte wijnazijn
1 el suiker
¼ tl zout
KORIANDER-RAITA:
200 ml yoghurt of vegan alternatief
1 komkommer, geraspt
4 el korianderblaadjes, fijngehakt
½ tl gemalen komijn
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Maal de seitan fijn in een keukenmachine. Maak een papje van het maiszetmeel, bloem en 50 g water en voeg toe aan de seitan. Draai nog even goed door. Vorm met vochtige handen 4 gelijkmatige burgers van het mengsel en zet in de koelkast. Laat 30 minuten opstijven.
  2. Meng ondertussen voor de chutney de groene peper in een kleine (niet-metalen) kom met de azijn. Roer goed door en laat uitlekken. Doe de pepers weer in de kom en roer de uien, het citroensap, de suiker, munt en zout naar smaak erdoor. Zet afgedekt 15 minuten in de koelkast.
  3. Meng voor de raita de komkommer met het zout en doe in een vergiet. Laat 15 minuten staan en knijp er daarna zoveel mogelijk vocht uit. Meng de komkommer met de (vegan) yoghurt, verse koriander en het komijnpoeder en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin op laag tot middelhoog vuur de seitanburgers aan beiden kanten bruin. De burgers zijn delicaat dus laat ze heel rustig gaar worden. Draai ze voorzichtig, met een brede spatel, om.
  5. Beleg de broodjes met de burgers, koriander-raita, uienchutney, rucola en mango.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.