Hoofdgerecht
Seitanburgers met chutney, raita en mango
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 485 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • SEITANBURGERS:
- • 400 g Seitan Indian Style
- • 25 g bloem
- • 4 hamburgerbroodjes, afgebakken
- • 1 mango, geschild en in plakjes gesneden
- • Klein handje rucola
- • 1½ tl maïszetmeel
- • Olie, om in te bakken
- • UIENCHUTNEY:
- • 2 uien, gesnipperd
- • 1 à 2 groene pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- • 3 el munt, fijngesneden
- • 2 el citroensap
- • 1 el witte wijnazijn
- • 1 el suiker
- • ¼ tl zout
- • KORIANDER-RAITA:
- • 200 ml yoghurt of vegan alternatief
- • 1 komkommer, geraspt
- • 4 el korianderblaadjes, fijngehakt
- • ½ tl gemalen komijn
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Maal de seitan fijn in een keukenmachine. Maak een papje van het maiszetmeel, bloem en 50 g water en voeg toe aan de seitan. Draai nog even goed door. Vorm met vochtige handen 4 gelijkmatige burgers van het mengsel en zet in de koelkast. Laat 30 minuten opstijven.
- Meng ondertussen voor de chutney de groene peper in een kleine (niet-metalen) kom met de azijn. Roer goed door en laat uitlekken. Doe de pepers weer in de kom en roer de uien, het citroensap, de suiker, munt en zout naar smaak erdoor. Zet afgedekt 15 minuten in de koelkast.
- Meng voor de raita de komkommer met het zout en doe in een vergiet. Laat 15 minuten staan en knijp er daarna zoveel mogelijk vocht uit. Meng de komkommer met de (vegan) yoghurt, verse koriander en het komijnpoeder en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin op laag tot middelhoog vuur de seitanburgers aan beiden kanten bruin. De burgers zijn delicaat dus laat ze heel rustig gaar worden. Draai ze voorzichtig, met een brede spatel, om.
- Beleg de broodjes met de burgers, koriander-raita, uienchutney, rucola en mango.
Boodschappen lijst
- Hamburgerbroodjes
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Mango
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Halfvolle yoghurt
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!