Samosa's met aardappel-bloemkoolcurry
Samosa's met aardappel-bloemkoolcurry

Hoofdgerecht

Samosa's met aardappel-bloemkoolcurry

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 562 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g Samosas India
400 g gepelde tomaten (blik)
300 g vastkokende aardappels, ongeschild en in partjes
250 ml groentebouillon
3 cm gember, geraspt
2 tenen knoflook, geperst
1 bloemkool, in roosjes
1 ui, in halve ringen
3 el korianderblaadjes, grof gehakt
3 el zonnebloemolie
1 tl komijnzaad
1 tl gemalen koriander
1 tl garam masala
½ tl gemalen kurkuma
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit 2 eetlepels van de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de bloemkoolroosjes, aardappelpartjes en de komijnzaadjes al roerend in ca. 6 minuten iets bruin. Haal uit de pan.
  2. Giet de overgebleven lepel olie in de pan en fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, gember, gemalen koriander, garam masala en kurkuma toe en bak een minuutje mee. Doe het blik tomaten en de groentebouillon erbij en schep de aardappel en bloemkool er weer door. Laat op vrij laag vuur ca. 20 tot 30 minuten rustig garen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm ondertussen de samosa's zoals staat aangegeven op de verpakking.
  4. Verdeel de aloo gobi-curry over 4 borden en geef de samosa's erbij. Garneer met koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024.