Salade van veldsla met biet, radijs en aardbeien
Salade van veldsla met biet, radijs en aardbeien

Salade

Salade van veldsla met biet, radijs en aardbeien

  • Salade
  • 4 personen
  • 164 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g aardbeien, kroontjes verwijderd
75 g veldsla
1 bos radijsjes, in flinterdunne plakjes
1 sinaasappel, geperst
1 chioggiabiet, in flinterdunne plakjes
Handje amandelen, grof gehakt
3 el olijfolie extra vierge
1 el balsamicoazijn
½ tl rietsuiker
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Snijd de helft van de aardbeien in partjes en zet opzij. Pureer de andere helft met een staafmixer samen met het sinaasappelsap, de olie, balsamico en rietsuiker tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng de veldsla met de biet en radijs en schik op een lage schaal. Garneer met de stukjes aardbei en de amandelen. Druppel er wat aardbeiendressing over en serveer de rest van de dressing er in een leuk flesje of potje apart bij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente