Salade
Salade van veldsla met biet, radijs en aardbeien
- • Salade
- • 4 personen
- • 164 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g aardbeien, kroontjes verwijderd
- • 75 g veldsla
- • 1 bos radijsjes, in flinterdunne plakjes
- • 1 sinaasappel, geperst
- • 1 chioggiabiet, in flinterdunne plakjes
- • Handje amandelen, grof gehakt
- • 3 el olijfolie extra vierge
- • 1 el balsamicoazijn
- • ½ tl rietsuiker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd de helft van de aardbeien in partjes en zet opzij. Pureer de andere helft met een staafmixer samen met het sinaasappelsap, de olie, balsamico en rietsuiker tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de veldsla met de biet en radijs en schik op een lage schaal. Garneer met de stukjes aardbei en de amandelen. Druppel er wat aardbeiendressing over en serveer de rest van de dressing er in een leuk flesje of potje apart bij.
Boodschappen lijst
- Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie Italiaans
14,99 500 Ml
removeadd product to cart - Rode bieten
1,59 500 Gram
removeadd product to cart - Amandelen
4,39 200 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Herbamare kruidenzout original
5,49 250 Gram
removeadd product to cart - Radijsjes
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,19 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!