Salade
Salade van pompoen en linzen
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g oranje of flespompoen
- • 150 g gare linzen (ca. 85 g gedroogd gewicht)
- • 60 ml limoensap
- • 2 rode uien
- • 1 zoetzure appel, bijv. Elstar
- • 2 takjes tijm, de blaadjes
- • 2 tl suiker
- • 1 tl kaneel
- • ½ tl chilipoeder
- • Scheutje extra vergine olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Pel de ui en snijd ze in vieren. Snijd elk partje in dunne maantjes. Doe in een schaaltje.
- Meng het limoensap met suiker, peper en zout en giet dit mengsel over de uien. Laat even marineren.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Schil de pompoen en verwijder de pitten en draadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng ze met een scheut olie, het kaneelpoeder, chilipoeder en 1/2 theelepel zout.
- Spreid uit over de bakplaat en bak de pompoenstukjes in 15 minuten gaar en bruin. Controleer met een vork en bak zo nodig wat langer.
- Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel mét schil in kleine blokjes.
- Meng de linzen met de gemarineerde uien, de appel en 1 eetlepel extra vergine olijfolie, zout en versgemalen peper.
- Schep de linzen met de pompoen en de tijmblaadjes luchtig door elkaar.
- Serveer lauwwarm in de herfst en koud op een warme zomerdag.
Boodschappen lijst
- Groene linzen
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Limoensap
2,39 200 Ml
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Pinova appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
3,98 1 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Chilipoeder
2,69 20 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!