Salade
Salade van pastinaak met wilde rijst en granaatappel
- • Salade
- • 4 personen
- • 539 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 650 g pastinaak, geschild en in stukken van 5 cm
- • 175 g wilde rijst
- • 3 rode uien, in dunne ringen
- • ½ granaatappel, de pitten
- • 15 g verse koriander, grof gehakt
- • 15 g verse munt, grof gehakt
- • 4 el tahin
- • 3 el koolzaadolie
- • 3 el sesamzaad
- • 2½ el witte wijnazijn
- • 2½ tl gemalen korianderzaad
- • 1½ tl gemalen kurkuma
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de pastinaak met de helft van de olie, de kurkuma, gemalen koriander, wat peper en zout en het sesamzaad. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 30 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de overige olie in een koekenpan en bak hierin de rode ui samen met 4 eetlepels water. Kook de uien 10-15 minuten terwijl je af en toe roert totdat de uien helemaal zacht zijn. Zet nu het vuur hoger en voeg een grote eetlepel van de azijn toe; kook nog een paar minuten.
- Meng de witte tahin met de overige azijn en genoeg warm water om er een smeuïge dressing van te maken. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de rijst af en meng met de uien en driekwart van de verse kruiden.
- Verdeel de rijst over 4 kommen en leg de pastinaak erbovenop. Garneer met de granaatappelpitjes, de rest van de kruiden en de dressing.
Boodschappen lijst
- Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Wilde rijst
7,19 200 Gram
removeadd product to cart - Tahin
5,99 350 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,49 30 Gram
removeadd product to cart - Koolzaadolie
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!