Salade
Salade met postelein, sinaasappel, biet en hazelnoot
- • Salade
- • 2 personen
- • 430 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g winterpostelein, gewassen en gedroogd
- • 100 g hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan
- • 2 grote sinaasappels
- • 1 gekookte rode biet
- • 8 el extra vergine olijfolie
- • 2 el wijnazijn
- • Snufje zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd de gekookte biet in stukjes. Schil het rauwe bietje in dunne sliertjes en leg deze 10 minuten in koud water. Schil de sinaasappels en snijd in grove stukken.
- Roer een dressing van olijfolie en wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Meng de stukjes biet en sinaasappel met wat dressing en schep de postelein erdoor. Doe de rauwe biet erbij en schep nog een keer om.
- Verdeel over de borden, bestrooi met de hazelnootjes en serveer met knapperig brood.
Boodschappen lijst
- Extra vergine olijfolie boterig zacht
10,69 250 Ml
- Winterpostelein
13,90 1 kg
Uit assortiment
- Gekookte rode bieten
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,49 500 Ml
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Handsinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!