Salade met postelein, sinaasappel, biet en hazelnoot
Salade met postelein, sinaasappel, biet en hazelnoot

Salade

Salade met postelein, sinaasappel, biet en hazelnoot

  • Salade
  • 2 personen
  • 430 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g winterpostelein, gewassen en gedroogd
100 g hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan
2 grote sinaasappels
1 gekookte rode biet
8 el extra vergine olijfolie
2 el wijnazijn
Snufje zout & peper

BEreidings wijze

  1. Snijd de gekookte biet in stukjes. Schil het rauwe bietje in dunne sliertjes en leg deze 10 minuten in koud water. Schil de sinaasappels en snijd in grove stukken.
  2. Roer een dressing van olijfolie en wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Meng de stukjes biet en sinaasappel met wat dressing en schep de postelein erdoor. Doe de rauwe biet erbij en schep nog een keer om.
  3. Verdeel over de borden, bestrooi met de hazelnootjes en serveer met knapperig brood.

Boodschappen lijst

  • product
    Extra vergine olijfolie boterig zacht

    10,69 250 Ml

  • product
    Winterpostelein

    13,90 1 kg

    Uit assortiment

  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Witte wijnazijn

    2,49 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Hazelnoten

    5,99 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.