Salade
Salade met komkommer, gierst en misodressing
- • Salade
- • 4 personen
- • 203 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 zak babyleaf (gewassen jonge sla)
- • 1 kropje roodlof, fijngesneden
- • 1 pot (350 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- • 150 g gierst, paar minuten geroosterd in droge koekenpan zodat het minder plakt en lekker nootachtig van smaak wordt
- • 1 bosje radijs, in plakjes
- • 1 komkommer, in dunne plakjes
- • voor de dressing:
- • 3 el citroensap
- • 3 el ongezoet appelsap
- • 3 el lichte misopasta (Shiro of Barley)
- • 1 sjalotje, fijngesnipperd
- • 1 el water
BEreidings wijze
- Kook de geroosterde gierst in ca. 15 minuten net gaar - of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak los met een vork en laat afkoelen.
- Mix de sla, kikkererwten, gierst, radijs en komkommer in een grote schaal.
- Klop de ingrediënten voor de dressing met een eetlepel water los en sprenkel over de salade.
Boodschappen lijst
- Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Baby leaf
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Gierst
3,29 500 Gram
removeadd product to cart - Appelsap 6 x 200 ml
4,79 1200 Ml
removeadd product to cart - Kikkererwten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 Ml
removeadd product to cart - Radijsjes
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,49 1 stuks
removeadd product to cart - Grillo Viognier
11,49 75 cl
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! Feudo di Santa Teresa Grillo Viognier: een pittige fruitige wijn uit het zuiden van Sicilië. De wijn dankt zijn frisse fruit en kracht aan de Grillo en de volle, zachte fruittonen van de Viognier. Het gerecht heeft net als de wijn, volle en frisse tonen. Bereidingstijd: 25 minuten No waste: maak met de overgebleven miso een lekkere soep of smeer er een kip mee in en zet in de oven. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!