Salade met komkommer, gierst en misodressing
Salade met komkommer, gierst en misodressing

Salade

Salade met komkommer, gierst en misodressing

  • Salade
  • 4 personen
  • 203 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 zak babyleaf (gewassen jonge sla)
1 kropje roodlof, fijngesneden
1 pot (350 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
150 g gierst, paar minuten geroosterd in droge koekenpan zodat het minder plakt en lekker nootachtig van smaak wordt
1 bosje radijs, in plakjes
1 komkommer, in dunne plakjes
voor de dressing:
3 el citroensap
3 el ongezoet appelsap
3 el lichte misopasta (Shiro of Barley)
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 el water

BEreidings wijze

  1. Kook de geroosterde gierst in ca. 15 minuten net gaar - of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak los met een vork en laat afkoelen.
  2. Mix de sla, kikkererwten, gierst, radijs en komkommer in een grote schaal.
  3. Klop de ingrediënten voor de dressing met een eetlepel water los en sprenkel over de salade.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip! Feudo di Santa Teresa Grillo Viognier: een pittige fruitige wijn uit het zuiden van Sicilië. De wijn dankt zijn frisse fruit en kracht aan de Grillo en de volle, zachte fruittonen van de Viognier. Het gerecht heeft net als de wijn, volle en frisse tonen. Bereidingstijd: 25 minuten No waste: maak met de overgebleven miso een lekkere soep of smeer er een kip mee in en zet in de oven. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente