Hoofdgerecht
Safari pasta met tonijn
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 668 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g cherrytomaten
- • 170 g safari pasta
- • 160 g tonijn
- • 100 ml slagroom
- • 2 prei
- • 1 rode ui
BEreidings wijze
- Snijd de prei in dunne ringetjes en was grondig onder de kraan. Pel en snipper de ui. Was de cherrytomaten. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
- Verhit bakolie in een koekenpan of braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de prei toe en laat afgedekt garen en zacht worden.
- Breng water aan de kook voor de pasta. Kook in 8 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
- Voeg de slagroom en uitgelekte tonijn toe aan de prei samen met een scheutje pasta kookvocht. Laat afgedekt op een laag vuur stoven (circa 5 minuten). Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak de cherrytomaatjes op een middelhoog vuur bruin en rimpelig. Schud de pan regelmatig.
- Serveer de pasta met een flinke schep tonijn-roomsaus en garneer met de cherrytomaatjes.
Boodschappen lijst
- Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Cherry trostomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Tonijn naturel
6,29 160 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Kids pasta safari
2,09 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu Je kunt de tomaatjes ook in de oven roosteren totdat ze bruin en rimpelig zijn (25 minuten op 180 ºC).
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!