Bakken
Rozijnenbrood
- • Bakken
- • 10 personen
- • 233 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • BESLAG:
- • 350 g courgette, geraspt en vocht uitgedrukt
- • 100 g boekweitmeel
- • 100 g tijgernotenmeel
- • 30 g pompoenpitten
- • 20 g kokosrasp of -chips
- • 2 grote of 3 kleine eieren
- • Flinke hand rozijnen
- • 4 tl psyliumvezels
- • 4 tl kokosolie
- • 4 tl kaneelpoeder (ceylon)
- • 2 tl koekkruiden
- • 2 tl wijnsteenbakpoeder
- • Snufje keltisch zout
- • OVERIG:
- • 150 g gemengde noten, ter garnering
- • Cakeblik, ingevet en bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng alle beslag-ingrediënten in een kom tot een stevig beslag. Schep in het cakeblik en strijk glad. Bestrooi met de noten en druk ze een beetje in het deeg.
- Bak je rozijnenbrood in de oven in ca. 40 minuten mooi goudbruin. Houd het goed in de gaten want elke oven is anders.
- Laat even in het blik afkoelen en stort dan op een rooster.
Boodschappen lijst
- Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Boekweitmeel
3,59 500 Gram
removeadd product to cart - Tijgernotenmeel
10,50 350 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Kokosrasp
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,29 250 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Koekkruiden
3,59 30 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,79 115 Gram
removeadd product to cart - Keltisch zeezout fijn strooibus
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gemengde noten
5,69 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Varieer naar hartenlust met melen, noten, zaden en ook met groenten. In plaats van courgette kun je prima pastinaak of wortel gebruiken en probeer eens gehakte, ongezwavelde abrikozen in plaats van rozijnen. Extra lekker met een laagje roomboter en eventueel een plak belegen schapenkaas. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!