Voorgerecht
Rouleau van paddenstoel met zeewier en misosaus
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 189 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 350 g oesterzwammen, ½ heel + ½ in kleine stukjes gescheurd
- • 300 ml paddenstoelenbouillon
- • 175 g champignons, fijngehakt
- • 150 ml haverdrink
- • 50 g bruine rijst
- • 50 g risottorijst
- • 4 nori vellen, in hele kleine stukjes
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 ui, ½ gesnipperd + ½ in ringen
- • 2 el maïszetmeel
- • 2 el paneermeel
- • 2 el bloem
- • 1 takje rozemarijn
- • 1 el miso
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook en kook de twee soorten rijst samen gaar in circa 20 minuten. De rijst mag ‘te gaar’ zijn. Zeef de rijst maar spoel hem niet af. Doe de rijst in een mengkom.
- Verwarm een bakpan met een laagje zonnebloemolie. Fruit de gesnipperde ui samen met de helft van de fijngehakte knoflook. Voeg de champignons en oesterzwammen toe en breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Bak de paddenstoelen circa vijf minuten tot ze geslonken zijn en bruin.
- Voeg de paddenstoelen aan de gekookte rijst toe. Voeg ook de helft van de miso, nori, maizena en paneermeel toe. Kneed door elkaar tot een stevig deeg.
- Leg het deeg op een blad bakpapier en vorm er een lange reep van. Trek het bakpapier er voorzichtig overheen en strak aan om er een rol van te vormen. Rol de rouleau strak op in het bakpapier. Laat de rouleau opstijven in een vriezer voor circa 1 uur.
- Snijd plakken van circa twee a drie centimeter van de rouleau. Haal ze licht door de bloem zodat de plakken aan alle kanten gecoat zijn met een droog laagje.
- Verwarm een koekenpan met een laagje olie. Wacht tot de pan goed heet is en bak de plakken rouleau circa twee minuten aan iedere kant, tot ze krokant en bruin zijn.
- Bak de hele oesterzwammen ernaast in de pan tot ze goudbruin zijn. Kruid ze met wat peper en zout.
- Verwarm in een steelpannetje een laagje olie en fruit de ringen ui en de rest van de knoflook samen. Voeg daar de miso aan toe en blus af met paddenstoelenbouillon en havermelk. Laat de saus voor de helft inkoken.
- Serveer de rouleau samen met de saus als gerecht.
- Serveer er de gegrilde cavolo nero erbij.
Boodschappen lijst
- Haverdrink
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - 3-Zeewierenmix
3,99 25 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Mugi miso
7,99 350 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Bospaddenstoelen-bouillon
5,49 150 Gram
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!