Romige pasta met boerenkool en chorizo
Romige pasta met boerenkool en chorizo

Bijgerecht

Romige pasta met boerenkool en chorizo

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 366 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g caserecce
100 g boerenkool, fijngesneden
100 g roomkaas
50 g chorizo, in blokjes
50 g groene pitloze olijven, grof gesneden
50 g Parmigiano Reggiano, geschaafd
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 el zonnebloemolie
Zout & versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Bereid de pasta zoals op de verpakking staat vermeld.
  2. Verhit intussen de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten aan. Voeg de boerenkool toe en bak 5 minuten mee. Doe de roomkaas erbij, de afgegoten pasta, de chorizo en de groene olijven erbij en meng het goed door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de pizza over 4 borden en bestrooi met de geschaafde Parmezaanse kaas en eventueel een beetje zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.