Salade
Rodekoolsalade
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 100 g walnoten, grof gehakt
- • 100 ml rode wijnazijn
- • 2 stengels bleekselderij, in halve maantjes
- • 1 zure appel, geschild en in dunne reepjes
- • 1 ui, fijngesnipperd
- • 1 laurierblaadje
- • 1 teentje knoflook, fijngehakt
- • ½ rode kool, stronk verwijderd en in dunne reepjes
- • ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- • 4 el olijfolie
- • 2 tl mosterdzaad
- • ½ tl suiker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng het zout door de rodekool en laat 1 uur staan.
- Breng voor de dressing de azijn met het laurierblad, het mosterdzaad, de chilipeper en de gemalen peper aan de kook en laat tot de helft inkoken.
- Giet de specerijenazijn door een zeef en laat helemaal afkoelen. Klop er daarna een dressing van met de olijfolie, knoflook en een beetje suiker.
- Maak een salade van rodekool, appel, ui, bleekselderij en walnoten en meng de dressing erdoor. Laat de salade minimaal 1 uur gekoeld staan zodat de smaken goed intrekken.
Boodschappen lijst
- Cosmic Crisp appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Rode kool
3,29 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!