Soep
Rode linzensoep
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l kippenbouillon
- • 150 g gedroogde rode linzen, gewassen
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 winterpeen, in kleine stukjes gesneden
- • 2 el boter
- • 1 el bloem
- • 1 el tomatenpuree
- • 1 el verse munt, fijngesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Laat zachtjes al roerend lichtbruin en gaar worden (ca. 2 minuten).
- Voeg knoflook, ui, tomatenpuree, linzen en wortel toe en roer een aantal minuten om.
- Giet de bouillon erbij, roer de munt erdoor en breng al roerend aan de kook.
- Laat de linzen en groenten in ca. 20-30 minuten gaar koken en maak er vervolgens een vrij gladde soep van met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!