Hoofdgerecht
Rode bietenrisotto met chilipoeder en vegan feta
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 567 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • rode ui 1, fijngesnipperd
- • chilipeper ½, fijngehakt
- • olijfolie 2 el
- • risottorijst 300 g
- • gekookte rode bieten 500 g (vacuüm verpakt), in blokjes
- • soja cuisine (kookroom) 200 ml
- • water 1 l, heet
- • groentebouillontablet 2, verkruimeld
- • zout en zwarte peper gemalen
- • vegan Griekse kaas (vegan feta) 200 g, verbrokkeld
- • veldsla zak van 75 g
BEreidings wijze
- Fruit in een pan op laag vuur de rode ui en chilipeper ca. 3 minuten in de olijfolie. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 500 ml heet water en de bouillonblokjes en laat rustig doorkoken. Als het vocht bijna is opgenomen door de risottorijst voeg dan de andere helft van het water toe, samen met de rode biet, en laat rustig verder garen tot het meeste vocht is opgenomen en de rijst net gaar.
- Roer de sojaroom door de risotto. Bestrooi met zout en peper.
- Serveer de risotto met vegan feta en veldsla.
Boodschappen lijst
- Gekookte rode bieten
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Zwarte peper gemalen
3,99 45 Gram
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor Griekse kaas
4,89 200 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!