Hoofdgerecht
Risotto met venkel en zalm
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 401 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1000 - 1500 ml groentebouillon
- • 400 g risottorijst
- • 200 g gerookte zalm, in kleine stukjes
- • 100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 1 grote venkel, in reepjes
- • 1 ui, gesniperd
- • 2 el witte wijn
- • 1½ el boter
- • 1 el olijfolie
- • Handvol dille, fijngeneden
- • Handvol peterselie, kleingesneden
BEreidings wijze
- Blancheer de venkelreepjes 1 minuut in kokend water en laat uitlekken in een zeef.
- Verhit de olie en een halve eetlepel boter in een pan en fruit hierin de ui.
- Voeg de rijst toe en roer met een houten lepel tot de rijst heel heet is en de korrels glanzen.
- Giet de witte wijn en een scheut bouillon bij de rijst en roer tot vrijwel al het vocht geabsorbeerd is.
- Voeg opnieuw een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt ca. 20 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.
- Roer in de laatste minuut de venkel, zalm, rest van de boter, peterselie, Parmigiano en dille door de risotto. Garneer eventueel met extra takjes dille of venkelgroen en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Gerookte zalm
9,59 100 Gram
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!