Hoofdgerecht
Risotto met spinazie, sperziebonen en doperwten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 523 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 300 g risottorijst
- • 300 g spinazie (diepvries), ontdooid, uitgelekt en vocht uitgedrukt
- • 300 g sperziebonen (diepvries), ontdooid
- • 300 g doperwten (diepvries)
- • 100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 laurierblaadje
- • 2 el olijfolie
- • 1 tl oregano
- • Handje basilicum en/of munt, in reepjes
- • Zwarte peper
BEreidings wijze
- Fruit de ui in de olijfolie en voeg de rijst toe. Roer tot de korrels glazig zijn. Voeg het laurierblad en de oregano toe en giet er een flinke scheut bouillon bij. Roer tot de bouillon vrijwel helemaal is opgenomen en giet er dan opnieuw een scheut bouillon bij. Roer. Herhaal dit tot de rijst net gaar is (dit duurt ca. 20 minuten).
- Voeg ca. 5 minuten voordat de rijst gaar is de spinazie toe en roer door.
- Schep de sperziebonen en de erwten erdoor en warm alles goed door.
- Haal het laurierblaadje uit de risotto en schep de geraspte kaas erdoor. Warm weer goed door.
- Serveer de risotto met munt en/of basilicum. Maal er zwarte peper over.
Boodschappen lijst
- Laurierblaadjes
3,29 4 Gram
removeadd product to cart - Oregano
3,99 20 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,99 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!