Hoofdgerecht

Risotto met spinazie, sperziebonen en doperwten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 523 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 l groentebouillon
300 g risottorijst
300 g spinazie (diepvries), ontdooid, uitgelekt en vocht uitgedrukt
300 g sperziebonen (diepvries), ontdooid
300 g doperwten (diepvries)
100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
1 ui, gesnipperd
1 laurierblaadje
2 el olijfolie
1 tl oregano
Handje basilicum en/of munt, in reepjes
Zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Fruit de ui in de olijfolie en voeg de rijst toe. Roer tot de korrels glazig zijn. Voeg het laurierblad en de oregano toe en giet er een flinke scheut bouillon bij. Roer tot de bouillon vrijwel helemaal is opgenomen en giet er dan opnieuw een scheut bouillon bij. Roer. Herhaal dit tot de rijst net gaar is (dit duurt ca. 20 minuten).
  2. Voeg ca. 5 minuten voordat de rijst gaar is de spinazie toe en roer door.
  3. Schep de sperziebonen en de erwten erdoor en warm alles goed door.
  4. Haal het laurierblaadje uit de risotto en schep de geraspte kaas erdoor. Warm weer goed door.
  5. Serveer de risotto met munt en/of basilicum. Maal er zwarte peper over.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter