Risotto met asperges en kip
Risotto met asperges en kip

Hoofdgerecht

Risotto met asperges en kip

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 817 kcal / portie

Ingrediënten lijst

350 g groene asperges, in schuine stukjes gesneden zonder houten onderkant
350 g witte asperges, geschild en in schuine stukjes gesneden zonder houten onderkant
300 g risottorijst
200 ml witte wijn
150 ml kookroom
120 g Parmigiano Reggiano, geschaafd
100 g tuinerwten (diepvries), ontdooid
4 stuks kipdijlapjes
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 groentebouillonblokje, opgelost in 400 ml warm water
4 el olijfolie
2 el tijm, grof gehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan op laag vuur en fruit hierin de ui, knoflook en tijm in ca. 3 minuten glazig. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en de warme bouillon en laat rustig aan de kook komen. Schep er dan de groene en witte asperges door en laat zachtjes doorkoken; roer af en toe.
  2. Voeg, als het vocht bijna is opgenomen door de risotto, nog eens 500 ml warm water toe en laat verder gaar worden tot het vocht vrijwel is opgenomen. Proef af en toe, en roer de doperwten erdoor als de risotto bijna gaar is.
  3. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een ruime bakpan op middelhoog vuur. Breng de kipdijlapjes ruim op smaak met zout en peper en bak ze goudbruin en gaar in ca. 5 minuten per kant.
  4. Roer de room en de tweederde van de parmezaan door de risotto en breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de risotto over 4 borden, leg de kip erop en garneer met de overgebleven geschaafde parmezaan.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025 Liever een vegetarische versie? Vervang de kip dan door gegrilde portobello’s of een andere stevige paddenstoel. De aardse smaken van paddenstoelen passen perfect bij de risotto. Check ook of de kaas en de wijn vegetarisch zijn en vervang voor een vegavariant. Keuze genoeg. Als je deze risotto voor 2 personen maakt houd je genoeg over voor risotto arancini van de dag erna!