Salade
Rijstsalade met paprika, feta en munt
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g zilvervliesrijst, gekookt en afgekoeld
- • 100 g doperwtjes, beetgaar
- • 100 g feta, in blokjes
- • 3 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- • 3 paprika's, in blokjes
- • 1 lenteui, in dunne ringetjes
- • Klein handje munt, grof gesneden
- • DRESSING:
- • 6 el zonnebloemolie
- • 2 el rijstazijn
- • 1 tl mosterd
- • 1 tl suiker
- • Zout en zwarte peper
BEreidings wijze
- Meng de koude rijst in een grote kom met de lente-ui, paprika, tomaat, doperwtjes en munt (paar blaadjes achterhouden voor garnering). Schud alle ingrediënten voor de dressing in een potje met schroefdeksel goed door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de dressing door de rijst, proef en voeg zo nodig extra zout en peper toe. Dek de rijst af en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Strooi voor het serveren de fetablokjes over de rijstsalade en garneer met munt.
Boodschappen lijst
- Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Zilvervliesrijst lang
4,89 1 kg
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Doperwten
2,19 350 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!