Bakken
Rabarber-witte chocolade cheesecake
- • Bakken
- • 8 personen
- • 753 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g mascarpone
- • 250 g slagroom
- • 250 g zandkoekjes, verkruimeld
- • 200 ml sinaasappelsap
- • 100 g witte chocolade, au bain-marie gesmolten
- • 50 g boter, gesmolten
- • 4 grote stengels rabarber, onderkantje eraf en in stukjes
- • 2 blaadjes gelatine, geweld (of voor vegetarisch: ½ tl agar-agar)
- • 5 el geleisuiker
- • 2 el honing
- • 2 el suiker
- • Ook nodig: springvorm van 24 cm + bakpapier
BEreidings wijze
- Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Meng in een kom de zandkoekjeskruimels met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan. Zet in de koelkast.
- Roer de mascarpone los. Klop in een andere kom de slagroom helemaal stijf met 2 el suiker. Spatel de slagroom rustig door de gesmolten witte chocolade en vervolgens door de mascarpone. Verdeel dit mengsel over de bodem en zet weer terug in de koelkast.
- Stoof de rabarber in het sinaasappelsap met de honing in een pannetje in ca. 20 minuten gaar. Haal van het vuur en haal de stukjes die nog 'heel' zijn (de bovenste stukjes in de pan blijven min of meer heel) eruit. Leg deze stukjes afgekoeld op de mascarponevulling.
- Maal de rest van de rabarber uit de pan fijn, samen met de geleisuiker, in een keukenmachine. Kook dit rabarbermengsel in het pannetje voor ca. 10 minuten. Los hierin de uitgeknepen gelatine op (of volg de aanwijzingen op de verpakking voor agar-agar). Giet over de taart. Laat ca. 3 uur opstijven.
Boodschappen lijst
- Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Slagroom
3,89 250 Ml
removeadd product to cart - Gelatine
2,19 12 stuks
removeadd product to cart - Mascarpone
4,79 250 Gram
removeadd product to cart - Geleisuiker
3,79 500 Gram
removeadd product to cart - Sinaasappelsap
1,99 200 Ml
removeadd product to cart - Zandkoekjes
3,69 125 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Witte chocolade vanille
3,49 80 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!