Hoofdgerecht
Quinoa met asperges, avocado en gemarineerde ui
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 400 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g groene asperges, schoongemaakt en in dunne plakjes (toppen heel laten)
- • 200 g quinoa
- • 5 limoenen
- • 1 avocado
- • 1 rode ui, in dunne ringen
- • 1 rode peper, zaadlijst eruit en in dunne reepjes
- • Scheut extra vergine olijfolie
- • Zout & peper
- • Optioneel: wilde roze zalm (blikje), als topping
BEreidings wijze
- Rol 4 limoenen even los zodat ze meer sap loslaten en pers ze uit. Marineer de rode ui 20 minuten (of langer) in het limoensap.
- Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roerbak de aspergestukjes in een scheutje olijfolie in ca. 3 minuten beetgaar. Zet opzij.
- Rasp de laatste limoen en pers hem uit. Doe sap en rasp in een
- schaal. Voeg het in stukjes gesneden vruchtvlees van de avocado toe en de chilipeperreepjes. Doe de uienringen erbij (zonder het sap) en mix alles met een scheut olijfolie. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Roer de asperges door de quinoa en voeg toe. Hussel alles losjes
- door elkaar en serveer, eventueel met een topping van roze zalm.
Boodschappen lijst
- Pinot blanc
14,99 75 cl
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Quinoa
4,89 500 Gram
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Rode peper
0,99 45 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Wilde roze zalmfilets
5,99 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! Meyer Pinot blanc: Een Pinot Blanc kan mooi bij dit gerecht combineren omdat deze niet uitgesproken is.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!