Hoofdgerecht
Quiche met zoete bataat en blauwe kaas
- • Hoofdgerecht
- • 6 personen
- • 673 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • DEEGBODEMS:
- • 300 g bloem
- • 150 g koude boter, in blokjes
- • 2 eieren
- • Snufje zout
- • VULLING:
- • 150 g blauwschimmelkaas, geraspt of verkruimeld
- • 4 eieren
- • 2 zoete bataten, geschild en in blokjes
- • 1 rode ui
- • 1 potje crème fraîche
- • 1 el gedroogde salie
- • Klein handje pijnboompitten
- • Zout & peper
- • Ook nodig: kleine quichevormpjes
BEreidings wijze
- Maak het deeg door de bloem, boter, eieren en een snuf zout in een keukenmachine te vermalen tot een grof deeg. Haal uit de machine en kneed nog even door tot een homogeen deeg. Maak er een plak van en verpak in plasticfolie. Leg 30 minuten in de koelkast.
- Verhit intussen wat olie in een pan en bak hierin de rode ui glazig, voeg de blokjes bataat toe en bak tot ze beetgaar zijn. Verkruimel de droge salie erboven en zet het vuur uit.
- Klop de eieren met de crème fraîche los en breng op smaak met peper en zout. Voeg de blauwe kaas toe.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de plak deeg op een bebloemd aanrecht en rol uit tot een grote plak van ca. 0,3 cm dik. Steek er rondjes uit die net wat groter zijn dan je vormpjes.
- Bekleed de vormpjes met het deeg. Verdeel het ui-zoete bataatmengsel over de bodems en vul elke quiche daarna tot net iets onder de rand met het eimengsel. Bestrooi met pijnboompitten.
- Bak de quiches in 15 tot 20 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Blauwschimmel koekaas 60+
6,14 200 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Pijnboompitten
5,79 100 Gram
removeadd product to cart - Salie
3,59 10 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!