Hoofdgerecht
Quiche met groene asperges, spekjes en geitenkaas
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 626 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd
- • 320 g vers bladerdeeg (rol)
- • 125 g verse geitenkaas, in kleine blokjes
- • 125 g ricotta
- • 125 ml crème fraîche
- • 50 g magere spekreepjes
- • 3 eieren, losgeklopt
- • 3 el paneermeel
- • 2 el olie
- • Peper
- • Ook nodig: quichevorm van 30 cm, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Besprenkel de asperges met een lepel olie. Verhit een grillpan en bak de asperges op hoog vuur ca. 5 minuten tot er grillstreepjes ontstaan; schep regelmatig om. Hal de pan van het vuur en zet opzij.
- Bak tegelijkertijd de spekjes in een droge koekenpan goudbruin. Zet opzij.
- Meng de eieren met de crème fraîche, ricotta en wat peper.
- Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Zorg dat ook de openstaande rand bedekt is. Prik met een vork gaatjes in het deeg (ook in de openstaande rand) en bestrooi met het paneermeel.
- Leg de asperges in een waaier in de vorm en verdeel het kaasmengsel erover.
- Bak de quiche in ca. 35-40 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een frisse groene salade.
Boodschappen lijst
- Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Ricotta
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Rolletje verse geitenkaas 50+
3,89 125 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Gerookte spekreepjes
5,54 200 Gram
removeadd product to cart - Groene asperges
5,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Wijntip! Volle en rijke witte wijn van een authentiek familiebedrijf. De wijn heeft aroma's van ananas en banaan, een intense smaak met een fijne ronde afdronk. De ronde, volle smaak van de wijn combineert prettig met de aanwezige smaken van geitenkaas en spekjes!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!