Hoofdgerecht
Quiche met cavolo nero
- • Hoofdgerecht
- • 5 personen
- • 580 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g cavolo nero, fijngesneden
- • 200 g aardappelen, geschild en in dunne plakjes
- • 200 ml kookroom
- • 120 g blauwe kaas
- • 3 eieren
- • 2 sjalot, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 rol quichedeeg
- • 1 prei, in dunne halve ringen
- • 2 el plantaardige olie
- • Zout & peper
- • Ook nodig: springvorm van 26 cm doornsee, bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit voor de vulling de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de cavolo nero en prei toe en blus af met 150 ml water. Blijf continue roeren totdat het water is verdampt en de cavolo nero de gewenste gaarheid heeft.
- Haal de pan van het vuur en schep de aardappelplakjes, kookroom en eieren erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Bekleed de springvorm met het quichedeeg. Schep de vulling erin en brokkel de blauwe kaas erover.
- Bak de quiche gaar en goudbruin in ca. 35 à 40 minuten in de oven.
Boodschappen lijst
- Cavolo nero (palmkool)
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Haver cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Fourme d'Ambert
7,58 180 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Quiche deeg
3,89 270 Gram
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!