Hoofdgerecht
Quiche Lorraine met Munsterkaas
- • Hoofdgerecht
- • 8 personen
- • 364 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • Voor het deeg:
- • 300 g bloem
- • 150 g koude boter, in blokjes
- • 2 eieren
- • snuf zout
- • ook nodig: springvorm of quichevorm van 24 cm, ingevet
- • Voor de vulling:
- • 2 uien, in halve ringen
- • ± 150 g gerookte spekblokjes
- • 4 eieren.
- • 200 ml crème fraîche.
- • ± 150 g Munsterkaas, in kleine stukjes gesneden
- • zout en peper
BEreidings wijze
- Mix alle ingrediënten voor het deeg tot kruimels in de keukenmachine. Stort op een werkblad en vorm er snel een samenhangende deegbal van. Verpak in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Bekleed daarna de vorm met het deeg.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak de uien met de spekblokjes tot het spek is uitgebakken. Laat afkoelen.
- Klop de eieren los met de crème fraîche en schep de Munster erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de uien met spek in de vorm en giet het eimengsel erover.
- Bak de quiche goudbruin en gaar in ca. 25 minuten.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Gerookte spekreepjes
5,54 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!