Lunch
Pudla
- • Lunch
- • 2 personen
- • 50 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 135 g kikkererwtenmeel
- • 1 teentje knoflook, fijngesneden
- • 1 stukje gember, geraspt
- • 1 el citroensap
- • 1 el fijngesneden koriander + extra ter garnering
- • 1 tl bakpoeder
- • 1 tl kerriepoeder
- • ½ tl zout
- • Optioneel: 1 rode peper, fijngesnipperd & flinke handvol groente
BEreidings wijze
- Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, zout, kerrie en knoflook in een kom. Voeg het water en het citroensap toe en roer to een glad beslag.
- Doe de koriander, gember, peper en de fijngesneden groente erbij en roer goed door elkaar.
- Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan. Schep er hoopjes beslag in en laat de pudla's enkele minuten rustig bakken tot de andere kant enkele minuten. Neem de tijd, anders wordt de buitenkant te donker en is de binnenkant niet goed gaar.
- Bestrooi voor het serveren met koriander.
Boodschappen lijst
- Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Kikkererwtenmeel
2,79 275 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 Ml
removeadd product to cart - Milde kerrie
3,39 35 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
0,99 45 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Tempranillo
8,99 75 cl
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter. Wijntip! Bij dit gerecht kun je het best een Duitse Riesling drinken omdat die vaak door hun bijzondere verhouding tussen zoet en zuur prima combineren met licht pikante gerechten. Dit geldt zeker voor deze Riesling van Gustavshof.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!