Sauzen & dressings
Pruimenchutney
- • Sauzen & dressings
- • 10 personen
- • 97 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 700 g pruimen
- • 350 g uien
- • 300 g bruine suiker
- • 165 ml appelciderazijn
- • 165 ml pruimenazijn
- • 125 g rozijnen
- • 1 kaneelstokje
- • 2 tl geel mosterdzaad
- • 1 tl zout
- • ½ tl chilivlokken
BEreidings wijze
- Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Maak de uien schoon en snipper ze heel fijn.
- Doe het fruit en de pruimen in een grote kookpan en voeg daar alle andere ingrediënten aan toe.
- Breng alles aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat alles zonder deksel een uur pruttelen terwijl je af en toe roert om te voorkomen dat de chutney gaat aankoeken.
- Schep de chutney in gesteriliseerde potten en sluit ze direct af.
Boodschappen lijst
- Donkere cassonade basterdsuiker
5,79 1 kg
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Kaneelstokjes
5,19 30 Gram
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,29 250 Gram
removeadd product to cart - Appelciderazijn
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Mosterdzaad
4,29 70 Gram
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,69 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 60 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!