Preitaart met spruitjes en geitenkaas
Preitaart met spruitjes en geitenkaas

Hoofdgerecht

Preitaart met spruitjes en geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
250 ml kookroom of cuisine
100 g geitenkaas
3 eieren
1 prei, in dunne halve ringen
1 rol quichedeeg (koelvers)
2 el tijm (blaadjes), grof gehakt
1 el zonnebloemolie (of olijfolie)
Zout & peper, gemalen
Ook nodig: (spring)vorm van ca. 25 cm, bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Verhit de olie in een ruime pan en bak de prei en tijm in ca. 3 minuten glazig. Doe de spruitjes erbij, bak 3 minuten mee en zet dan het vuur uit.
  3. Klop de kookroom met de eieren op. Breng hoog op smaak met flink zout en peper.
  4. Bekleed de vorm (met bakpapier) met het quichedeeg. Schep het spruitjesmengsel erin en spreid uit tot een egale laag. Giet het eiermengsel over de groenten en brokkel de geitenkaas erover.
  5. Bak de quiche in ca. 35 à 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025.