Soep
Preisoep met zalm
- • Soep
- • 6 personen
- • 298 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1½ l kippenbouillon
- • 500 g aardappelen, geschild en in stukjes
- • 250 g crème fraîche
- • 200 g gerookte zalm, in reepjes
- • 2 preien, gewassen en in stukken
- • Fijngehakte bieslook, voor erover
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de stukjes aardappel en prei samen gaar in de bouillon.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de blender helemaal glad.
- Breng de soep weer aan de kook. Voeg indien nodig wat water toe (de soep moet lekker gebonden zijn maar niet zo dik als erwtensoep).
- Haal de soep van het vuur en meng de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen (of serveer warm).
- Serveer de soep met reepjes zalm erin.
- Bestrooi met bieslook.
Boodschappen lijst
- Iets kruimige aardappelen
3,79 1 kg
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Gerookte zalm
8,69 200 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2016.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!