Soep
Preisoep met Camelia en gepofte tomaatjes
- • Soep
- • 4 personen
- • 278 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 250 g cherrytomaatjes
- • 50 g Camelia, in blokjes
- • 4 aardappelen, geschild en in blokjes
- • 3 preien, in ringen
- • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- • 4 el olijfolie
- • 2 el sojacuisine
- • 1 el ahornsiroop
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Meng er de ahornsiroop en een scheut olijfolie door en rooster ca. 20 minuten in de oven.
- Verwarm intussen een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de prei met de knoflook in ca. 3 minuten. Voeg de aardappels toe en schenk de bouillon erbij. Kook de aardappels gaar (ca. 10 minuten).
- Pureer met de staafmixer en roer de sojacuisine erdoor. Top met Camelia en gepofte tomaatjes.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Cherry trostomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Iets kruimige aardappelen
3,79 1 kg
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Deze tomaatjes zijn ook heerlijk in een salade. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!