Soep
Prei-mosterdsoep
- • Soep
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 3 preien, buitenste bladeren eraf, in de lengte doorgesneden en schoongespoeld
- • 2 uien, schoongemaakt en in ¼ maantjes
- • Keltisch zeezout en peper
- • 1 tot 1½ l water of zelfgemaakte bouillon
- • mosterd, verschillende smaken
- • 1 ei
- • kokosolie
BEreidings wijze
- Verhit een pan en smelt daarin wat kokosolie.
- Snijd ondertussen de prei in ringen en bewaar wat lichtgroene en witte ringetjes prei voor de garnering. Fruit de ui en prei in de olie glazig.
- Doe er Keltisch zeezout bij en voeg een deel van het water toe. Laat de prei garen.
- Voeg zo nodig meer water toe als deze te dik wordt. Door een deel van de soep te pureren geeft dit binding. Bind de soep door een geklopt ei met een beetje soep in apart kommetje te mengen en voeg het bij het geheel.
- Voeg dan naar smaak op het eind de mosterd toe (grof of fijn). Garneer de soepkommen met de rauwe ringetjes prei.
Boodschappen lijst
- Keltisch zeezout grof
2,89 1 kg
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!