Hoofdgerecht
Postelein stamppot met spekjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 469 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en grof gesneden
- • 500 g winterpostelein, gewassen, gedroogd en grof gesneden
- • 200 ml melk
- • 150 g gerookte spekblokjes
- • 50 g zachte boter
- • 2 bosuitjes, in ringetjes
- • 1 el grove mosterd
- • Zout & zwarte peper
BEreidings wijze
- Kook de aardappelen gaar in gezouten kokend water, ca. 25 minuten.
- Bak de spekjes knapperig uit in een koekenpan.
- Verwarm de melk tot tegen de kook aan.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper. Klop met een garde de melk, boter en mosterd erdoor zodat de puree mooi luchtig is.
- Spatel in gedeelten de postelein door de puree, warm steeds goed door. Schep de bosui en de spekjes erdoor en breng de stamppot goed op smaak met peper. Garneer eventueel met blaadjes postelein.
Boodschappen lijst
- Gerookte spekreepjes
5,54 200 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Iets kruimige aardappelen
3,79 1 kg
removeadd product to cart - Volle melk
1,85 1 Liter
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!