Soep
Pompoensoep met kokos en koriander
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 kg pompoen, in blokjes
- • 1 l kippen- of groentebouillon
- • 400 ml kokosmelk
- • 2 teentjes knoflook, kleingesneden
- • 1 prei, in ringen
- • 1 ui, kleingesneden
- • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en kleingesneden
- • 2 el vissaus
- • 1 el olijfolie
- • 1 tl serehpoeder (citroengraspoeder)
- • Klein handje koriander, grof gesneden
BEreidings wijze
- Verwarm de olie in een pan en bak de ui en knoflook even aan.
- Roer de prei, serehpoeder, peper en pompoen erdoor en bak nog een paar minuten mee.
- Giet de warme bouillon erover en laat ± 30 minuten trekken tot de pompoen gaar is.
- Maak fijn met de staafmixer en roer er kokosmelk en vissaus door. Breng de soep opnieuw aan de kook en schep de koriander vlak voor het serveren erdoor.
Boodschappen lijst
- Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,29 400 Ml
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2012.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!