Soep
Pompoensoep met kimchi
- • Soep
- • 4 personen
- • 113 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groentebouillon
- • 100 g kimchi
- • 1 oranje pompoen, schoongemaakt en in blokjes van 3 cm (of 500 g pompoenblokjes)
- • 2 cm gember, kleingehakt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, fijngehakt
- • Handje pompoenpitten
- • Scheutje pompoenpitolie
- • Scheutje sojacuisine
- • ¼ tl chilivlokken
- • Olie om in te bakken
BEreidings wijze
- Bak de ui en knoflook glazig in een scheutje olie in een grote pan. Voeg de gember en de pompoenblokjes toe en bak ca. 5 minuten mee tot ze aangefruit zijn.
- Giet de bouillon erbij, voeg de chilivlokken toe en laat op laag vuur rustig gaar worden, ca. 15-20 minuten.
- Pureer met de staafmixer glad, breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat chili. Top met sojacuisine, pompoenpitolie en -pitjes en een schep kimchi.
Boodschappen lijst
- Chilivlokken
3,89 20 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Kimchi original
6,99 300 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitolie
6,39 250 Ml
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!