Pompoen-yoghurtbrood
Pompoen-yoghurtbrood

Bakken

Pompoen-yoghurtbrood

  • Bakken
  • 10 personen
  • 276 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g pompoenblokjes
225 g tarwebloem
150 g volkoren tarwemeel
150 g volle yoghurt
125 g honing
65 ml zonnebloemolie
2 eieren
1½ tl vijfkruidenpoeder
1 tl bakpoeder
Flinke snuf zout
Handvol gemengde pitten & zaden

BEreidings wijze

  1. Kook de pompoenblokjes goed gaar in gezouten kokend water; ca. 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes.
  2. Giet af en stoom droog (terug op het vuur zetten). Maak er daarna met een staafmixer een gladde puree van
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden
  4. Meng de bloem, het volkorenmeel, kruidenpoeder, bakpoeder en een snuf zout in een kom. Meng de pompoenpuree, honing, yoghurt, eieren en zonnebloemolie in een andere kom. Meng de twee kommen bij elkaar tot een mooi deeg.
  5. Doe het deeg in een springvorm met een doorsnede van 20cm en bestrooi met pitten en zaden. Bak gaar en goudbruin in 45 a 60 minuten

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019