Bakken
Pompoen-yoghurtbrood
- • Bakken
- • 10 personen
- • 276 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g pompoenblokjes
- • 225 g tarwebloem
- • 150 g volkoren tarwemeel
- • 150 g volle yoghurt
- • 125 g honing
- • 65 ml zonnebloemolie
- • 2 eieren
- • 1½ tl vijfkruidenpoeder
- • 1 tl bakpoeder
- • Flinke snuf zout
- • Handvol gemengde pitten & zaden
BEreidings wijze
- Kook de pompoenblokjes goed gaar in gezouten kokend water; ca. 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes.
- Giet af en stoom droog (terug op het vuur zetten). Maak er daarna met een staafmixer een gladde puree van
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng de bloem, het volkorenmeel, kruidenpoeder, bakpoeder en een snuf zout in een kom. Meng de pompoenpuree, honing, yoghurt, eieren en zonnebloemolie in een andere kom. Meng de twee kommen bij elkaar tot een mooi deeg.
- Doe het deeg in een springvorm met een doorsnede van 20cm en bestrooi met pitten en zaden. Bak gaar en goudbruin in 45 a 60 minuten
Boodschappen lijst
- Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,49 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Chinese 5 kruiden
3,49 35 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,55 1 Liter
removeadd product to cart - Omega Zadenmix
5,49 750 Gram
removeadd product to cart - Geroosterde pompoenpitten
2,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!