Hoofdgerecht
Pokébowl met zalm, wakamé en edamame
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 683 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 g zalmfilet*, in blokjes
- • 120 g sushirijst
- • 100 g jonge wakamé
- • 100 g edamame (diepvries), kort geblancheerd
- • 60 ml sushiazijn
- • 4 bosui, in ringetjes
- • 1 avocado, vlak voor gebruik geschild en in plakjes
- • 1 el sesamzaad
- • 1 el sojasaus + extra
- • 1 tl sesamolie + extra
BEreidings wijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer 2/3 van de sushiazijn door de warme rijst. Spreid de rijst uit op een groot plat bord en laat afkoelen. Proef de rijst en breng eventueel verder op smaak met meer sushiazijn, zout en peper.
- Spoel de wakamé goed en laat daarna 10 minuten weken in ruim water om het zout te verwijderen. Spoel na en laat goed uitlekken. Snijd in fijne reepjes en meng met de sesamolie en het sesamzaad.
- Schep de zalm om met de sojasaus en een paar druppels sesamolie.
- Verdeel de rijst over 2 kommen en leg de wakamé, zalm, edamame, avocado en bosui erop. Bestrooi met sesamzaad en druppel er naar wens nog extra sojasaus en/of sesamolie over.
Boodschappen lijst
- Sockeye zalmfilet met vel
11,99 180 Gram
removeadd product to cart - Sushirijst
3,79 400 Gram
removeadd product to cart - Jonge wakamé zeewier
4,89 100 Gram
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
*De consumptie van rauwe vis wordt afgeraden voor ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!