Hoofdgerecht
Plaattaart zoete aardappel en courgette
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 833 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g champignons, in dunne plakjes
- • 125 ml crème fraîche (of vegan alternatief)
- • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- • 1 zoete aardappel, gewassen en in dunne plakjes
- • 1 courgette, in dunne plakjes
- • 1 rode ui, in dunne plakjes
- • 2 el pesto
- • 1 el olijfolie
- • 2 takjes rozemarijn, naaldjes afgerist
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit en leg het op een (met bakpapier bekleed) bakblik. Vouw rondom 2 cm deeg naar binnen en druk vast. Prik het binnenste vlak flink in met een vork.
- Bestrijk de crème fraîche en pesto over de deegbodem. Leg alle groenten en de champignons erop en bestrooi met de rozemarijn. Drizzle de olijfolie erover.
- Bak de plaattaart in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!