Plaattaart zoete aardappel en courgette
Plaattaart zoete aardappel en courgette

Hoofdgerecht

Plaattaart zoete aardappel en courgette

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 833 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g champignons, in dunne plakjes
125 ml crème fraîche (of vegan alternatief)
1 rol bladerdeeg (koelvers)
1 zoete aardappel, gewassen en in dunne plakjes
1 courgette, in dunne plakjes
1 rode ui, in dunne plakjes
2 el pesto
1 el olijfolie
2 takjes rozemarijn, naaldjes afgerist

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en leg het op een (met bakpapier bekleed) bakblik. Vouw rondom 2 cm deeg naar binnen en druk vast. Prik het binnenste vlak flink in met een vork.
  3. Bestrijk de crème fraîche en pesto over de deegbodem. Leg alle groenten en de champignons erop en bestrooi met de rozemarijn. Drizzle de olijfolie erover.
  4. Bak de plaattaart in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.