Hoofdgerecht
Pizza met cherrytomaatjes en rucola
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g gepelde tomaten (blik)
- • 250 g cherrytomaatjes, doormidden gesneden
- • 75 g rucola
- • 2 kant-en-klare pizzabodems
- • 2 bollen mozzarella, in plakjes
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 el olijfolie
- • 1 el tomatenpuree
- • 1½ tl Italiaanse kruiden
- • Peper
BEreidings wijze
- Verwarm de olie in een ruime pan en fruit hierin knoflook en ui.
- Voeg de gepelde tomaten toe en breng al roerend aan de kook. Laat zachtjes doorkoken zodat de saus indikt.
- Pureer de saus met een staafmixer, voeg de kruiden toe en breng verder op smaak met peper en tomatenpuree.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de pizzabodems met de saus en beleg ze met de plakjes mozzarella en de cherrytomaatjes.
- Bak de pizza in ca.10 minuten krokant en gaar en garneer gul met verse rucola. Beleg je pizza na het bakken met nog meer lekkere toppings zoals Prosciutto di Parma, artisjokharten of geschaafde parmezaan.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 70 Gram
removeadd product to cart - Cherrytomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Gepelde tomaten
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Italiaanse kruiden
2,99 28 Gram
removeadd product to cart - Pizzabodems
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Mozzarella 45+
2,39 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!