Bakken
Pittige chocoladetaart
- • Bakken
- • 8 personen
- • 674 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • DEEG:
- • 100 g speltbloem
- • 75 g pompoenpittenmeel
- • 75 g boter
- • 60 g poedersuiker
- • 1 ei
- • VULLING:
- • 300 g pure chocolade
- • 200 g boter
- • 100 g pompoen, gekookt en gepureerd
- • 60 g poedersuiker
- • 50 g pompoenpittenmeel
- • 4 eidooiers
- • 2 eieren
- • 1 rode peper, in dunne halve ringen zonder zaadjes
- • 1 tl kaneel
- • Olie om in te bakken
- • Ook nodig: springvorm van 24 ø
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 150°C en vet de springvorm in.
- Kneed het pompoenpittenmeel, de speltbloem, de boter, de poedersuiker en het ei tot een samenhangend deeg. Gebruik een natte lepel om de bodem en zijkanten van de springvorm met het deeg te bekleden.
- Bak de bodem 20 minuten blind in de oven (zie kader).
- Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
- Klop met een mixer de eieren en eidooiers op met de poedersuiker.
- Fruit de rode peper een paar minuten in olijfolie. Meng daarna de peper met pompoenpuree, het pompoenpittenmeel en de kaneel.
- Meng de chocolade en boter door de pompoenpuree en spatel tot slot de opgeslagen eieren erdoor.
- Vul de springvorm met het beslag en bak de taart nog 40 minuten op 150°C.
Boodschappen lijst
- Pure chocolade 71%
3,09 100 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Eieren
4,99 10 stuks
removeadd product to cart - Speltbloem
3,89 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!