Hoofdgerecht
Pitabroodjes met kipshoarma
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 711 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g kipshoarma
- • 75 ml yoghurt
- • 4 volkoren pitabroodjes
- • 2 rode uien
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 rode paprika
- • ½ komkommer
- • 1 el bakolie
- • Citroensap naar smaak
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180℃. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de kipshoarma na 2 minuten toe en bak gaar. Bak de paprikablokjes 4 minuten mee.
- Maak de volkoren pitabroodjes een klein beetje vochtig en rooster voor 5 minuten in de voorverwarmde oven (je kunt ook een broodrooster gebruiken om de broodjes te verwarmen).
- Was intussen de komkommer en rasp fijn. Laat het water uitlekken en doe de komkommerrasp in een kom. Pers de knoflook erboven uit. Meng de komkommer met de yoghurt en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Snijd de warme pitabroodjes door de helft en vul met het shoarma mengsel. Serveer met de tzatziki saus.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Pitabroodjes volkoren
2,39 4 stuks
- Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,75 1 Liter
removeadd product to cart - Gekruide kipshoarma
10,58 265 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu Voeg zelf nog knapperige sla toe aan je broodje, of maak een salade met tomaat en sla om ernaast te serveren. Kip shoarma op het moment even niet verkrijgbaar.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!