Pinchos Morunos
Pinchos Morunos

Bijgerecht

Pinchos Morunos

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 182 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 à 400 g varkenshaas, in kleine blokjes
2 tenen knoflook, geperst
1 citroen, het sap
4 el olijfolie
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
1 tl gedroogde oregano
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
Zout & peper
Ook nodig: houten prikkers, geweekt in water zodat ze niet verbranden
Optioneel: stokbrood, voor erbij + cocktailsaus (flesje) bestrooid met gerookte paprikapoeder

BEreidings wijze

  1. Rijg het vlees aan de prikkers.
  2. Maak een marinade van alle specerijen, citroensap, knoflook, olijfolie en zout en peper. Giet over de spiesjes. Zorg dat het vlees aan alle kanten goed bedekt is met marinade. Zet afgedekt minstens een uur in de koelkast.
  3. Rooster de spiesjes in een grillpan of op de barbecue in ca. 4 minuten per kant gaar. Serveer naar wens met stokbrood en cocktailsaus met gerookte paprikapoeder.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is oorspronkelijk voor lamsvlees bedoeld maar deze populaire tapa wordt in Spanje meestal met varkensvlees gemaakt. Ook met vis of stevige groenten smaakt de marinade heerlijk! Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.