Bijgerecht
Pinchos Morunos
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 182 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 à 400 g varkenshaas, in kleine blokjes
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 citroen, het sap
- • 4 el olijfolie
- • 1 tl gemalen koriander
- • 1 tl gemalen komijn
- • 1 tl gedroogde oregano
- • 1 tl paprikapoeder
- • 1 tl chilipoeder
- • Zout & peper
- • Ook nodig: houten prikkers, geweekt in water zodat ze niet verbranden
- • Optioneel: stokbrood, voor erbij + cocktailsaus (flesje) bestrooid met gerookte paprikapoeder
BEreidings wijze
- Rijg het vlees aan de prikkers.
- Maak een marinade van alle specerijen, citroensap, knoflook, olijfolie en zout en peper. Giet over de spiesjes. Zorg dat het vlees aan alle kanten goed bedekt is met marinade. Zet afgedekt minstens een uur in de koelkast.
- Rooster de spiesjes in een grillpan of op de barbecue in ca. 4 minuten per kant gaar. Serveer naar wens met stokbrood en cocktailsaus met gerookte paprikapoeder.
Boodschappen lijst
- Varkenshaas
10,27 240 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen korianderzaad
2,49 30 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Oregano
2,79 15 Gram
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,99 40 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
4,19 50 Gram
removeadd product to cart - Chilipoeder
2,69 20 Gram
removeadd product to cart - Cocktail saus
3,29 250 Ml
removeadd product to cart - Stokbrood wit
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Cocktailprikkers
0,79 100 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is oorspronkelijk voor lamsvlees bedoeld maar deze populaire tapa wordt in Spanje meestal met varkensvlees gemaakt. Ook met vis of stevige groenten smaakt de marinade heerlijk! Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!