Bakken
Peren tarte tatin
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 kg peren
- • 7 plakjes bladerdeeg
- • 100 g boter
- • 5 el ahornsiroop
- • 3 el rietsuiker
BEreidings wijze
- Vet de bodem van een lage, vuurvaste bakvorm (rond 24 cm ø of langwerpig ± 30 cm) in met 50 gram van de boter.
- Bestrooi met de rietsuiker en druppel de ahornsiroop erover. Zet de vorm op laag vuur en laat de siroop en suiker langzaam karameliseren; let op dat het niet te donker wordt want dan gaat het bitter smaken.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Leg de parten zo dicht mogelijk tegen elkaar aan op de bodem van de vorm, met het snijvlak naar boven. Smelt de rest van de boter en giet over de peren.
- Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap die aan alle kanten 2 cm groter is dan de vorm. Leg de deeglap op de peren en stop de randen goed in.
- Bak de taart in ± 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Boodschappen lijst
- Rietsuiker Fairtrade
4,59 1 kg
removeadd product to cart - Concorde peren
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2014.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!