Penne met venkel en gebakken schelvis
Penne met venkel en gebakken schelvis

Hoofdgerecht

Penne met venkel en gebakken schelvis

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 646 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g penne
400 g schelvisfilet, in 4 porties
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
140 g roomkaas
130 g tuinkers (bakje)
2 sjalotjes, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 venkel, in dunne reepjes
½ citroen, rasp en sap
3 el zonnebloemolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm 1 eetlepel van de zonnebloemolie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook een paar minuten. Voeg de venkel toe en gaar ca. 10 minuten mee.
  2. Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Verhit tevens een bakpan op hoog vuur met 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de mootjes schelvis in 3 à 4 minuten per kant bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Roer de roomkaas, citroen (sap en rasp), de cherrytomaatjes en de afgegoten pasta door de venkel in de pan en breng op smaak met zout en peper. Verdun eventueel met een beetje water.
  4. Verdeel de pasta en de vis over 4 borden en garneer met de tuinkers.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.