Hoofdgerecht
Penne met venkel en gebakken schelvis
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 646 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g penne
- • 400 g schelvisfilet, in 4 porties
- • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 140 g roomkaas
- • 130 g tuinkers (bakje)
- • 2 sjalotjes, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 venkel, in dunne reepjes
- • ½ citroen, rasp en sap
- • 3 el zonnebloemolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm 1 eetlepel van de zonnebloemolie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook een paar minuten. Voeg de venkel toe en gaar ca. 10 minuten mee.
- Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Verhit tevens een bakpan op hoog vuur met 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de mootjes schelvis in 3 à 4 minuten per kant bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de roomkaas, citroen (sap en rasp), de cherrytomaatjes en de afgegoten pasta door de venkel in de pan en breng op smaak met zout en peper. Verdun eventueel met een beetje water.
- Verdeel de pasta en de vis over 4 borden en garneer met de tuinkers.
Boodschappen lijst
- Volkoren penne
1,59 500 Gram
removeadd product to cart - Cherrytomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Verse roomkaas puur
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Tuinkers
1,09 130 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!