Dessert
Peerbootjes met blauwe kaas en zoute dadelkaramel
- • Dessert
- • 4 personen
- • 285 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 8 medjouldadels, gehalveerd, pit verwijderd en geweekt in water
- • 2 rijpe peren
- • 100 ml cuisine amandel
- • 100 g blauwe kaas (Danish Blue van Thise of Jeanne (vegan) van Jay & Joy)
- • 40 g walnoten, in stukjes gebroken
- • zout naar smaak
- • optioneel: klein scheutje milde olijfolie
- • ook nodig: (kleine) keukenmachine, spuitzak of stevig plastic zakje
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Snijd van beide bolle zijkanten van de peren een klein stukje zodat ze straks goed blijven liggen. Snijd de peren vervolgens in de lengte door en schep met een theelepel het klokhuis eruit. Leg de peren, snijkant boven, op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk, als je straks vegan kaas gebruikt, de randen van de peren met wat milde olijfolie. Rooster de peren 15 minuten in de oven.
- Giet voor de dadelkaramel de dadels af en maal ze, samen met de amandelcuisine en wat zout, in een kleine keukenmachine tot een gladde spread in ca. 2 minuten. Doe in een spuitzak of stevig plastic zakje en knip een puntje van de onderkant eraf.
- Verhoog de oventemperatuur naar 200°C. Haal de peren uit de oven, brokkel over elke halve peer ca. 25g blauwe (vegan) kaas. Zet 10-15 minuten terug in de oven.
- Serveren: spuit de zoute dadelkaramel in kleine ronde toefjes op de peerbootjes. Verdeel de stukjes walnoot erover. Geef er groene sla bij (als voorgerecht) of vanille-ijs (als toetje).
Boodschappen lijst
- Dadels
3,69 250 Gram
removeadd product to cart - Conference peren
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Amandel cuisine
1,89 200 Ml
removeadd product to cart - Danish blue
6,63 170 Gram
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor blauwe kaas Jeanne
6,69 90 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,39 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025. Ook lekker als voorgerecht!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!