Hoofdgerecht
Pastinaakstamppot met appel en ui
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 372 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
- • 600 g pastinaak, geschild en in stukken
- • 3 uien, in halve grove ringen
- • 2 appels (goudrenet), geschild en in stukken
- • 1 chilipeper, fijngehakt zonder zaadjes
- • 2 el olijfolie (+ extra voor de stamp)
- • Zout en zwarte peper naar smaak
BEreidings wijze
- Kook de aardappel en pastinaak samen gaar in gezouten water.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een bakpan en bak de uienringen en chilipeper op laag vuur ca. 10 minuten. Voeg de goudrenet toe en gaar nog 5 minuten mee.
- Giet de aardappels/pastinaak af en voeg het ui-appelmengsel toe. Stamp het kort door elkaar en meng er olijfolie naar smaak door tot je de gewenste smeuïgheid hebt. Maar het eventueel verder op smaak met zout en peper en bestrooi met extra chili.
Boodschappen lijst
- Kruimige aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Giga appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Ongefilterde extra vierge olijfolie
16,99 750 Ml
removeadd product to cart
Tips
Tip! Lekker met gebakken runderchipolata's. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!