Salade
Pastasalade met chorizo, artisjok en paprika
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g penne
- • 120 g chorizo, in blokjes
- • 20 pitloze groene olijven, in plakjes
- • 8 artisjokharten, grof gesneden
- • 2 gegrilde paprika's, in reepjes
- • 6 el peterselie, fijngehakt
- • Scheut witte wijn
- • DRESSING:
- • 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
- • 6 el olijfolie
- • 4 el citroensap
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud af.
- Bak ondertussen de blokjes chorizo in een koekenpan. Blus ze, als ze goed warm zijn, af met een scheut witte wijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Klop alle dressingingrediënten goed door elkaar.
- Hussel de pasta, chorizo, artisjokharten, olijfringetjes, paprika en peterselie door elkaar en meng de dressing er voorzichtig door.
- Voor de geroosterde paprika:
- Verwarm de grill voor op 220℃.
- Plaats de paprika’s op een rooster met de bolle kant naar boven en leg ze redelijk dicht onder de grill. Wacht tot er zwarte blaren op het velletje van de paprika ontstaan.
- Haal de paprika’s er dan uit en pak ze in aluminiumfolie, zodat ze een half uurtje later makkelijk te ontvellen zijn.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Artisjokharten
6,19 280 Gram
removeadd product to cart - Gegrilde paprika in olie
4,19 190 Gram
removeadd product to cart - Groene olijven
3,19 125 Gram
removeadd product to cart - Droge worst paprika peper
4,29 120 Gram
removeadd product to cart - Volkoren penne
1,59 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!