Salade
Pastasalade
- • Salade
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 180 g vegan gehakt
- • 170 g volkoren penne
- • 125 g groene asperges
- • 100 ml rijst cuisine
- • 75 g roma tomaten
- • 1 courgette
- • 1 el olie
- • Olijfolie extra vierge, naar smaak
- • Zout & peper, naar smaak
BEreidings wijze
- Breng een pan met water en zout aan de kook. Was de asperges en snijd de harde uitgedroogde onderkant eraf. Kook de asperges 3 minuten en spoel ze daarna af met koud water. Bewaar het kookvocht om de pasta in de koken. Kook de pasta in 7 minuten gaar, giet en spoel af met koud water. Laat afkoelen tot later gebruik.
- Was de courgette en de tomaten. Snijd de courgette in halve plakken en de tomaat in stukjes. Je kunt de asperges heel houden of in stukken snijden.
- Verhit bakolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt. Verhit een grillpan en verdeel de bakolie over de groene asperges en courgette zodat op alle groente wat bakolie zit. Breng op smaak met zout en peper. Grill de groente totdat ze een bruin grillstreepje krijgen. Heb je geen grillpan? Roerbak de groente in een wok of koekenpan.
- Roer de rijst cuisine door de pasta en breng op smaak met zout en peper. Roer de groente door de pasta.
- Spreid de pasta uit op een mooie schaal en garneer de pasta met de gegrilde groente en tomaat. Lekker met een scheutje olijfolie extra vierge.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Volkoren penne
1,59 500 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Rijst cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Romatomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Groene asperges
5,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Maak je dit recept later nog een keer? Vervang het gehakt dan door vegan kip, dit is ook heerlijk in deze salade!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!